4 домашні скраби для ідеальної шкіри

Відлущування – це прекрасний спосіб позбутися відмерлих клітин шкіри та очистити забиті пори. Особливо це важливо влітку, коли шкіра виділяє більше шкірного сала через спеку, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ми видаляємо надлишок шкірного жиру та пил, вмиваючись зранку та ввечері, однак це не допоможе позбутись відмерлих клітин шкіри. Для цього необхідний скраб. Звісно, ви можете скористатись фабричними продуктами, але також ви можете приготувати скраб вдома з компонентів, які підходять саме вам.

Ось 4 натуральні скраби, які ви можете приготувати в себе вдома:

Скраб з меленої кави. Мелена кава прекрасно відлущує шкіру. Щоб приготувати з неї скраб, змішайте її з кокосовою олією та обережно натирайте цією сумішшю обличчя. Найкращий результат ви отримаєте, якщо будете використовувати такий скраб двічі на тиждень.

Скраб з лимона, цукру та меду. Завдяки лимонній кислоті такий скраб допомагає позбутись прищів, вугрів та відмерлих клітин шкіри. Візьміть чайну ложку цукру, половину чайної ложки оливкової олії та чайну ложку меду. Додайте до цієї суміші трохи лимонного соку і добре все перемішайте. Нанесіть її на шкіру, а потім вмийтесь теплою водою.

Скраб з харчової соди. Змішайте чайну ложку соди з вашим звичайним засобом для вмивання. Нанесіть суміш на  обличчя та помасажуйте його обережно, але ретельно. Цей скраб найкраще підходить для жирної шкіри.

Скраб з вівсянки. Цей скраб допомагає позбутись запалень і надлишку шкірного сала, а  також робить шкіру більш м’якою та гладенькою. Візьміть дві столові ложки меленої вівсянки, змішайте їх з оливковою олією та молоком, щоб утворилась каша. Нанесіть суміш на обличчя і обережно тріть його протягом двох-трьох хвилин. Після цього вмийтесь холодною водою.

Поділись


Новини партнерів