Які зміни в харчуванні допоможуть вам уникнути прищів

Прищі – це дуже поширена шкірна проблема, яка особливо загострюється в літній період. Однак, їх появи можна уникнути, якщо дотримуватись правильного режиму догляду за шкірою. Крім того, на стан шкіри впливає харчування, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Здоровий та збалансований раціон допомагає підтримувати здорову вагу, зменшує ризик виникнення хронічних хвороб, підтримує здоров’я волосся та шкіри. Деякі зміни в харчуванні можуть зробити вашу шкіру чистою, рівною та сяючою. Ось кілька порад, які допоможуть вам уникнути появи прищів:

Зменшіть споживання цукру та солі. Надлишок цукру та солі погано впливає на загальне здоров’я організму. Цукор може призвести до збільшення ваги та зростання ризику багатьох хвороб, включаючи діабет 2 типу та ожиріння внутрішніх органів. Надлишок солі затримує вологу в організмі і може порушити роботу нирок. Також вони збільшують ризик виникнення прищів.

Вживайте більше вітамінів С та Е. Ці вітаміни мають антиоксидантні властивості, а вітамін С ще й допомагає боротись із запаленнями. Ці два вітаміни – доволі популярні компоненти засобів по догляду за шкірою. Ви можете збільшити споживання продуктів, багатих на ці вітаміни, а також робити з них маски та наносити їх безпосередньо на шкіру.

Відмовтесь від смаженої їжі. Смажені та високооброблені продукти погано впливають на здоров’я загалом та на стан шкіри зокрема. Вони містять багато нездорових жирів та практично не мають поживної цінності. Надлишок смажених та високооброблених продуктів в раціоні призводить до появи прищів.

Збільшіть споживання продуктів, багатих на антиоксиданти. Антиоксиданти захищають шкіру від пошкоджень, завданих вільними радикалами. На них багаті, наприклад, фрукти та овочі, що мають яскраве забарвлення. Вони також багаті на вітаміни та мінерали, які необхідні для життєдіяльності людського організму.

Зменшіть частку продуктів з високим глікемічним індексом в раціоні. Глікемічний індекс показує, як швидко продукт підвищує рівень цукру в крові. Високий ГІ мають солодощі, білий хліб, макарони та інші продукти з рафінованих зерен.

Поділись


Новини партнерів