Як використовувати оливкову олію для догляду за шкірою та волоссям

Існує багато домашніх засобів, які можуть покращити стан шкіри та волосся. Скільки б нових продуктів не з’являлось на полицях магазинів, значна частина людей віддає перевагу домашнім засобам для краси, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Одним з найпопулярніших та найефективніших домашніх засобів для краси – це оливкова олія. Вона зволожує шкіру та покращує прилив крові до неї, а також допомагає пришвидшити ріст волосся. Ось, як ви можете використовувати оливкову олію, щоб покращити здоров’я шкіри та волосся:

Якщо у вас суха шкіра на ліктях та колінах, ви можете спробувати скористатись скрабом на основі оливкової олії. Для його приготування потрібно змішати з нею трохи вівса, щоб утворилася паста. Після душу або ванни нанесіть цю суміш на шкіру і обережно масажуйте сухі ділянки. Овес видаляє відмерлі часточки шкіри та має протизапальні властивості. А оливкова олія зафіксує вологу у шкірі та зробить шкіру м’якшою, коли ви змиєте скраб. Такий скраб буде багатим на олеокантал, який допомагає заспокоїти шкіру.

Для людей, що мають суху шкіру обличчя, підійде маска з оливкової олії, йогурту та меду. Молочна кислота з йогурту діє як природний відлущувач, мед зволожує шкіру, а олія не дозволяє волозі випаруватись.

Якщо вашому волоссю потрібне живлення, змішайте трохи оливкової олії, меду і яєчного жовтка. Добре їх перемішайте, щоб утворилася паста. Нанесіть суміш на волосся, щоб позбутись посічених кінчиків. Білки, які містить яєчний жовток, покращують ріст волосся, а оливкова олія відновлює його. Мед зволожує його та діє, як кондиціонер.

Сухе волосся потребує регулярної обробки спеціальними олійками, однак, їх можна замінити сумішшю кокосової та оливкової олій. Ці два натуральних компоненти глибоко зволожують волосся. Оливкова олія зменшує тертя в процесі витирання та розчісування волосся, що робить його більш блискучим, м’яким та сильним.

Поділись


Новини партнерів