Які зміни в харчуванні допоможуть уникнути появи прищів в літню спеку

В літній сезон багато людей стикається з проблемою прищів. Забиті пори, надмірне виділення шкірного жиру, накопичення відмерлих клітин шкіри, високі температури, вплив бактерій та гормональний дисбаланс – все це може стати причиною появи прищів, пише Жіночий світ з посилання на NDTV Doctor.

Щоб залишатись здоровою та красивою, шкіра потребує регулярного догляду та правильного харчування. Який би ідеально підібраний режим догляду за шкірою у вас не був, нездоровий раціон може усе звести нанівець. Щоб шкіра була чистою, потрібно вживати здорові продукти, які містять різноманітні поживні речовини.

В першу чергу, в літню спеку и потребуємо більше води. Так, всі чули про це вже мільйон разів, але це одна з найважливіших порад для збереження здоров’я шкіри. Вживання оптимальної кількості води допомагає зберегти шкіру зволоженою та уникнути появи прищів. Вода виводить шкідливі речовини з організму та сприяє звуженню пор. Крім того, зволожена шкіра виглядає більш свіжою та сяючою.

Також потрібно уникати алкоголю. Хоча він безпосередньо не впливає на шкіру, але він може стати причиною гормонального дисбалансу, який призведе до появи прищів. Крім того, алкоголь може спричинити запалення і почервоніння шкіри.

Смаженою їжею теж захоплюватись не варто. Вона містить велику кількість насичених жирів, які організм виводить в тому числі й через пори, тому шкіра стає жирнішою, що сприяє виникненню прищів. Також смажені закуски містять багато цукру або солі. В якості альтернативи, оберіть запечені продукти зі спеціями, вони не містять стільки жиру та не стануть причиною гормонального дисбалансу.

Всі ми знаємо про користь молочних продуктів. Але якщо ми хочемо зберегти шкіру чистою, споживати їх потрібно з обережністю. Вони можуть сприяти блокуванню пор та виникненню прищів.

Перероблені продукти з великою кількістю насичених жирів, солі та цукру, як і смажені у фритюрі закуски, збільшують виділення шкірного жиру та спричиняють появу прищів. Готуйте домашні страви та контролюйте кількість солі, цукру та харчових жирів.

А от що варто ввести у свій раціон, то це зелені листові овочі. Вони містять багато вологи, клітковини та вітамінів, тому роблять шкіру гладенькою та сяючою.

Також замість оброблених закусок можна перейти на гарбузове насіння. Воно багате на цинк, який допомагає нормалізувати гормональний фон та регулює виділення шкірного сала, що значно зменшує ризик появи прищів. Крі того, цинк допомагає загоїти дрібні ранки та усунути сліди від прищів.

Поділись


Новини партнерів