5 популярних складників домашньої косметики, які не можна наносити на обличчя

Багато хто з нас любить експериментувати з засобами для догляду за шкірою та волоссям. Під час карантину домашні маски та скраби з натуральних інгредієнтів стали страшенно популярними і соцмережі заполонили відгуки про мало не магічні властивості того чи іншого продукту. Але варто пам’ятати, що натуральність продукту ще не означає, що він не може завдати шкоди, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

Ось кілька натуральних інгредієнтів, які часто входять до рецептів домашньої косметики, але які не варто наносити на обличчя.

Цукор. Цукрові скраби завоювали величезну популярність, і не дарма. Адже вони прекрасно відлущують відмерлі частинки шкіри з тіла та губ. Але використовуючи його на обличчі, потрібно бути дуже обережними. Цукор може спричинити появу мікротравм на шкірі, що погіршує її вигляд, робить шкіру більш чутливою та збільшує ризик запалень. Ви можете пом’якшити дію цукру, якщо додасте до домашнього скрабу деякі види олій, однак краще уникати його використання на шкірі обличчя.

Гаряча вода. Важливо розуміти різницю між теплою та гарячою водою. Останню ніколи не потрібно використовувати для вмивання. Так можна пошкодити верхній шар шкіри. Дуже важливо зволожувати шкіру, однак гаряча вода навпаки, зневоднює її. Тому вмивайтесь тільки за допомогою теплої або холодної води.

Кориця. Маски для обличчя, що містять корицю, стали дуже популярними. Але в багатьох людей вона викликає відчуття печіння. Можуть бути й гірші наслідки – шкіра червоніє та залишається подразненою до семи днів. Тому краще вживати корицю в їжу, але не наносити її на обличчя.

Харчова сода. Це чудовий інгредієнт для домашніх чистячих засобів, однак не для обличчя. Вона порушує природній рН шкіри, а також може призвести до пошкоджень та подразнення.

Яблучний оцет. Багато хто стверджує, що яблучний оцет дозволяє позбутись вугрів, пігментних плям та чорних цяток. Але крім того, яблучний оцет порушує захисний ліпідний шар нашої шкіри, що може призвести до появи шкірних інфекцій. Тому краще розбавляти яблучний оцет, а людям з чутливою шкірою – взагалі уникати його використання.

Поділись


Новини партнерів