Про які проблеми зі здоров’ям говорить суха шкіра губ

Про які проблеми зі здоров'ям говорить суха шкіра губ

Потріскана і суха шкіра губ далеко не завжди є «звичною справою» і може сигналізувати про серйозні збої в організмі.

У реальності до сухості губ, появи тріщин і лущення призводить будь-яке порушення в організмі. Шкіра в цій області досить тонка і чутлива і характеризується практично повною відсутністю сальних залоз, тому їй складно протистояти погодним факторам і внутрішнім проблемам. Про головні з них розповідає дерматолог, косметолог, пластичний хірург Мадіна Байрамукова.

Зовнішні фактори, що викликають сухість губ

Любителі кусати губи і регулярно облизувати їх завжди знаходяться в групі ризику, так як в слині людини містяться речовини, які висушують шкіру. Ефект сухості можна отримати і після прийому дуже гострої або солоної їжі, яка сильно подразнює слизову. В даному випадку можна взяти за правило користуватися серветкою або обполіскувати губи після їжі.

Не менш шкідливо для губ засмагати під прямими сонячними променями без спеціального засобу, що містить в своєму складі SPF. Перебування на сонці не тільки призводить до сухості і лущення губ, але і нерідко стає причиною так званого сонячного герпесу. Щоб не виникало проблем з губами влітку і взимку, не варто забувати про використання бальзаму або гігієнічної помади перед виходом на вулицю.

Читайте також: Сухість та тріщини на губах: дерматолог назвала причини

Проблеми зі здоров’ям, про які говорить сухість губ 

Сухість губ може з’явитися на тлі ГРВІ. Зазвичай цей симптом проявляється після того, як спадає висока температура. Його причина – зневоднення організму і зниження імунітету.

Сухість губ може також сигналізувати про дефіцит води в організмі. Тому скільки б ви не користувалися зволожуючим бальзамом, це не допоможе вам відновити баланс. Не забувайте перевіряти, чи в достатній кількості ви вживаєте просту негазовану воду.

Також на стан губ не кращим чином впливають такі чинники, як порушення всмоктуваності вітамінів і елементарний авітаміноз. Через брак вітамінів, зокрема вітаміну В12 і заліза, в куточках губ можуть з’являтися хворобливі тріщинки.

Алергія на певні продукти або прийом медичних препаратів також можуть привести до сухості губ і появі роздратування в куточках рота. Порушення функції нирок і гормональний дисбаланс, зокрема гіпертиреоз, гіпотиреоз, цукровий діабет також можуть стати причинами сухості і лущення губ.

Позбутися від сухості губ допоможе щоденний догляд за допомогою зволожуючих і поживних бальзамів з натуральними компонентами і вітаміном Е. Сухість викликають такі компоненти в складі засобів, як synthetic wax, petrolatum, paraffinum liquidum. Перевагу краще віддавати б’юті-продуктам з вмістом натурального воску і масел, наприклад, жожоба, арахісу і т.д.

Читайте також: Що робити, якщо сохнуть губи: 5 корисних порад

Вживайте достатню кількість води і позбудьтеся від звички кусати і облизувати губи, особливо коли ви на вулиці.

Привести губи в порядок можна за допомогою народних засобів – меду і оливкової олії. А якщо під рукою немає нічого підходящого, можна використовувати крем для очей, що пройшов офтальмологічний контроль. Але майте на увазі, що гелі для очей для цієї мети не підходять.

Поділись


Новини партнерів