Фахівці розповіли, який продукт може захистити від раннього старіння

Поява зморшок природна у зрілому віці. Однак, зморшки можуть з’явитись і у молодому віці коли шкіра повинна бути гладенькою та сяючою. Найпоширеніша причина раннього старіння шкіри – неправильний раціон, який не може забезпечити підвищення рівня колагену, пише Жіночий світ

Зморшки можуть бути викликані двома різними процесами, які називають внутрішнім та зовнішнім старінням. Вплив внутрішнього, або хронологічного старіння, може відрізнятись від людини до людини, залежно від генетики. З віком шкіра втрачає еластичність і скорочується виділення шкірного сала, що і призводить до утворення зморшок.

Зовнішнє ж старіння спричиняють фактори навколишнього середовища. Найяскравіший приклад – вплив УФ-випромінювання. Через нього руйнуються колагенові та еластинові волокна, які знаходяться у шарі сполучної тканини, що називається дерма. Через це шкіра втрачає міцність та еластичність, що призводить до появи зморшок.

Можуть прискорити виникнення зморшок і інші фактори, такі як куріння, нездорові харчові звички, малорухливий спосіб життя, нестача сну, високий рівень стресу та нестача вологи в організмі.

Хоча косметична індустрія пропонує багато антивікових засобів для догляду за шкірою, дослідження показують, що значний вплив на стан нашої шкіри має раціон. Наприклад, нове дослідження науковців з Каліфорнійського університету показало, що заміна закусок, які не містять горіхів, на мигдаль сприяє зменшенню глибини зморшок у жінок в період постменопаузи. Крім того, мигдаль містить здорові жири та вітамін Е, які відомі своїми антивіковими властивостями.

Тому фахівці радять включити мигдаль до свого раціону. Ці горіхи можуть послужити здоровою та смачною закускою, адже вони містять не лише жирні кислоти омега-3 та вітамін Е, але й білки, клітковину, магній та фолати, тому вони корисні не лише для шкіри, а і для організму в цілому.

Поділись


Новини партнерів