Як вилікувати прищі за допомогою вітаміну Е

Прищі – дуже поширена проблема. Їх причиною є блокування пор відмерлими частинками шкіри, брудом та надлишком шкірного сала. Деякі фактори, такі як гормональний дисбаланс, неправильне харчування, стрес та прийом деяких ліків, можуть збільшити ризик появи прищів. Але разом з тим, існують засоби, які можуть допомогти запобігти появі прищів чи вилікувати їх, якщо вону уже у вас з’явились. Одним з таких засобів є вітамін Е, пише Жіночий світ з посиланням на NDTV Doctor.

Про користь вітаміну Е для шкіри та волосся відомо давно. Ви могли звернути увагу, що його доволі часто додають до різних косметичних засобів. Він має антиоксидантні та протизапальні властивості, які дуже допомагають у боротьбі з прищами.

Протизапальні властивості вітаміну Е сприяють регенерації клітин та покращенню роботи імунної системи. А його антиоксидантні властивості захищають клітини від пошкодження. Щоб зменшити запалення та позбутись від вугрів, вітамін Е рекомендують поєднувати з вітаміном С. Кілька досліджень показали також, що вітамін Е допомагає вилікувати рубці після прищів, але вони дуже нечисленні.

Крім того, вітамін Е має антивіковий ефект. Оскільки вітамін Е – це антиоксидант, він захищає шкіру від дії вільних радикалів. Саме вони є найпоширенішою, поруч із дією ультрафіолету, причиною передчасного старіння.

Ви можете підібрати собі маски, сироватку або крем з вітаміном Е, але можете також придбати його у формі капсул і наносити олію з них прямо на обличчя, на деякий час залишати, а потім вмитись, як звичайно. Крім того, ви можете додати вітамін Е до свого звичайного крему чи маски, щоб збільшити їхню ефективність.

Поділись


Новини партнерів