Як очистити щітки та гребінці для волосся без зайвих зусиль

Хоча ми піклуємось про своє волосся, інструменти, які нам у цьому допомагають, ми часто обходимо увагою. Такий прості, але важливі предмети, як гребінці чи щітки для волосся, часто залишаються непоміченими, пише Жіночий світ

Коли волосся забруднюється, ми його миємо. Але жир та бруд з волосся накопичуються також на щітках та гребінцях і їх теж необхідно регулярно очищувати, оскільки брудні інструменти можуть пошкодити шкіру голови, забруднити волосся і навіть призвести до його випадіння та свербіння шкіри голови. Навіть якщо ви використовуєте дорогий салонний догляд, всі його результати можуть бути зведені нанівець брудною щіткою.

Звісно, постійне чищення щіток та гребінців забирає багато часу, але якщо скористатись деякими хитрощами, то можна тримати свої інструменти в чистоті, заощаджуючи час та сили.

Вам знадобиться ваша брудна щітка, стара зубна щітка, харчова сода та шампунь.

Перше, що вам потрібно зробити – це очистити щітку від волосся, що на ній зібралось. Якщо це можливо, очищуйте її одразу, після того, як причешетесь. Це не тільки пришвидшить процес, але й не дасть зібратись на щітці величезній кількості пилу та бруду. Витягніть все волосся, яке зможете, руками, якщо воно все одно залишиться, то скористайтесь гребінцем з густими зубчиками.

Потім наберіть в раковину або миску теплої води та додайте до неї трохи шампуню. Замочіть щітку в цій воді на 30 хвилин. Це дозволить звільнити щітку від залишків бруду та частинок шкіри. Через пів години додайте до води невелику кількість харчової соди і залиште ще на деякий час.

Коли ви дістанете щітку з води, очистіть її щетинки за допомогою старої зубної щітки та шампуню. Так ви позбудетесь жиру, який накопичується на щітках, особливо біля основи щетинок. Коли закінчите, сполосніть щітку під проточною водою.

Після цього щітку потрібно просушити. Ви можете скористатись рушником або ж дати їй висохнути самостійно. Пам’ятайте, що для того, щоб просушити щітку потрібно більше часу, ніж щоб просушити гребінець. Щітки кладіть сохнути щетинками до низу, щоб вода могла стікати.

Як тільки щітка висохне, вона готова до використання.

Поділись


Новини партнерів