Як впоратись із сухістю шкіри рук за допомогою домашніх засобів.

Ви мабуть помітили, що як не зволожуй шкіру, через часте миття вона все одно залишається сухою. Ви такі не одні. Пандемія просто не лишає нам вибору, ми змушені постійно мити руки та користуватись дезінфектором. Але це робить шкіру жорсткою, сухою, в декого вона навіть почала лущитись, пише Жіночий світ

Проблему сухої шкіри рук можна вирішити за допомогою таких доступних домашніх засобів:

Алое. Гель з алое допомагає заспокоїти та зволожити шкіру. Він також має антибактеріальні та протизапальні властивості. Можете просто відділити один лист від рослини та зробити з нього пюре. Воно діятиме як повністю натуральний і безпечний зволожуючий крем.

Вазелін. Його роками використовували як зволожуючий засіб, він входить до складу багатьох бальзамів та кремів для рук. Він не тільки блокує вологу всередині шкіри, а і створює захисний бар’єр.

Соняшникова олія. Дослідження, проведене в 2013 році показало, що соняшникова олія робить шкіру більш зволоженою. Це ж дослідження встановило, що оливкова олія може пошкодити природний захисний бар’єр шкіри, тож не всі натуральні олії можна використовувати в якості зволожуючих засобів.

Ванночки з вівсом. Просто додайте до води, в якій ви миєтесь сирого або вареного вівса. Ви можете також приготувати суміш з нього та соняшникової олії та втирати її в шкіру.

Лимонний сік. Сік лимона добре спрацьовує, коли справа стосується боротьби з сухістю шкіри. Лимон – багате джерело калію, яке може допомогти зволожити суху шкіру. Вітамін С в лимоні може розгладити дрібні нерівності, викликані тривалим пересушуванням шкіри.

Кокосова олія. У дослідженні 2014 року встановлено, що кокос чудово підходить для зволоження. Кокосова олія настільки ж безпечна і ефективна, як вазелін, коли мова йде про зволоження шкіри. Кокосова олія містить насичену жирну кислоту, яка має пом’якшуючі властивості. Вона  працює як зволожуючий крем, заповнюючи нерівності на сухій шкірі і тим самим роблячи її гладкою.

Мед також зволожує шкіру і має протизапальні властивості. Мед – ідеальний домашній засіб для лікування сухої шкіри. Цілком безпечно наносити мед безпосередньо на шкіру, він не викликає печіння та подразнень.

Поділись


Новини партнерів