Втрата ваги: як запобігти появі розтяжок і позбутись їх, якщо вони з’явились

Контроль з вагою дуже важливий для зниження ризику багатьох захворювань. Ожиріння пов’язане з підвищеним ризиком виникнення хронічних хвороб, таких як діабет другого типу і навіть рак. Здорове харчування та регулярні тренування допоможуть схуднути, однак щоб результат закріпився, вони повинні бути частиною вашої рутини, а не тимчасовим явищем, пише Жіночий світ з посиланням на Times Now.

Втрата ваги, однак, не обходиться без ложки дьогтю. Хоча багатьом людям дуже складно дотримуватись дієти та режиму тренувань, врешті виробляється звичка і стає значно простіше. Але деякі побічні ефекти схуднення носять постійний, а не тимчасовий характер. До таких ефектів належать розтяжки.

Всупереч поширеній думці, що розтяжки може спричинити тільки різке збільшення ваги або вагітність, їх появу може викликати і схуднення. Розтяжки – це продовгуваті сліди на шкірі, які виникають, коли шкіра тягнеться надто сильно.

Щоб запобігти появі розтяжок, уникайте різких коливань ваги. Дієтологи радять скидати зайві кілограми поступово, оскільки різке зменшення ваги може спричинити не тільки появу розтяжок, а і створити велике навантаження на організм.

Ринок наповнений оліями, кремами та лосьонами, які обіцяють допомогти вам уникнути появи розтяжок чи зробити менш помітними ті, що вже з’явились. Але вірити рекламі не варто. Перегляньте відгуки на продукти, які збираєтесь придбати, та проконсультуйтесь з лікарем-дерматологом.

Певні ефекти може дати використання домашніх засобів – таких як олії мигдалю та кокосу або лимонний сік. Здорове харчування та зволоження організму також відіграють значну роль у збереженні еластичності шкіри і, як наслідок, допомагають уникнути появи розтяжок.

Поділись


Новини партнерів