8 цукрових скрабів, які можна приготувати з продуктів на вашій кухні

Цукор – не лише чудовий абразивний матеріал, а і речовина, яка допомагає шкірі утримувати вологу. Цукрові скраби допомагають видалити відмерлі клітини шкіри і притягнути вологу до її глибоких шарів, пише Жіночий світ з посиланням на ETimes.

У багатьох косметичних брендів ви можете знайти цукрові скраби, які ефективно виконуватимуть свою роботу. Але ви можете без проблем приготувати його вдома з цукру та інгредієнтів, які є на вашій кухні.

Наприклад, ви можете змішати столову ложку цукру з соком половини лимона. Лимон – це природний освітлювач шкіри. Такий скраб допоможе освітлити обличчя, вирівняти його колір та надати шкірі сяйва. Щоб скраб був більш густої консистенції, ви можете додати до нього трохи меду. Нанесіть його на все обличчя і залиште на 20-30 хвилин, а потім обережно змийте теплою водою.

Якщо у вас проблемна шкіра, вам сподобається скраб з зеленого чаю та цукру. Зелений чай – це потужне джерело антиоксидантів, а також речовин, що мають протизапальні та протимікробні властивості. Для виготовлення такого скрабу змішайте чайну ложку листя зеленого чаю та чайну ложку цукру. Додайте до цієї суміші оливкової олії, щоб утворилася паста. Нанесіть її на все обличчя та залиште на кілька хвилин. Потім обережно помасажуйте шкіру кінчиками пальців та змийте скраб.

Ще один дивовижний інгредієнт для людей з жирною шкірою і прищами – вівсянка. Вона вбирає зайвий жир з вашої шкіри, а також допомагає в лікуванні вугрів, завдяки своїм протизапальним властивостям. Просто візьміть столову ложку вівсянки і змішайте її з чайною ложкою цукру. Додайте кілька крапель оливкової олії або меду, щоб перетворити суміш на пасту. Нанесіть маску на все обличчя і дайте їй висохнути. Потім обережно, масажними рухами, змийте суміш, і переконайтеся, що ви не поранили обличчя.

Куркума також відома своїми корисними для шкіри властивостями. Вона допомагає вирівняти колір, боротися з прищами, зменшити темні кола і видалити відмерлі частинки шкіри. Додайте до столової ложки меленої куркуми чайну ложку цукру та чайну ложку меду, та змішайте до однорідності. Нанесіть суміш на обличчя на 20 хвилин, потім вмийтесь теплою водою.

Дуже швидкий та зручний скраб для самостійного виготовлення – це скраб з помідорів та цукру. Помідор допомагає заспокоїти шкіру і навіть має антивікові властивості. Просто розріжте помідор навпіл і насипте на нього чайну ложку цукру. Тепер акуратно потріть ним обличчя. Переконайтеся, що ви робите це акуратно, оскільки цукор може подряпати вашу шкіру. Після процедури вмийтеся і нанесіть зволожуючий крем.

Йогурт – це природний зволожуючий засіб, який також допомагає боротися зі зморшками та вуграми. Візьміть столову ложку йогурту і додайте до нього чайну ложку цукру. Злегка перемішайте їх і додайте в суміш кілька крапель меду. Нанесіть пасту на все обличчя і дайте їй висохнути. Змийте теплою водою і не забудьте зволожити шкіру.

Мед, до речі, може бути не тільки допоміжним інгредієнтом домашнього скрабу, а і основним. Мед відомий своїми протизапальними властивостями, тому він може допомогти позбутися вугрів. Додайте до столової ложки меду чайну ложку цукру, ретельно їх змішайте і нанесіть на обличчя. Через 20-30 хвилин змийте.

Якщо ж вас турбує набрякання обличчя, скористайтесь скрабом з маслом мигдалю. Візьміть столову ложку мигдального масла і змішайте з чайною ложкою цукру. Також можна додати кілька крапель меду для поліпшення консистенції. Нанесіть його на обличчя і залиште на 20 хвилин. Змийте суміш теплою водою.

Поділись


Новини партнерів