Поради для красивого та довгого волосся

Якщо ви хочете відростити довге волосся, скористайтеся нескладними, але ефективними порадами. Не забувайте при цьому, що волосся не виросте довше трьох сантиметрів на місяць, тому не розраховуйте на нереальний ефект.

Їжте більше білка. Волоссю потрібен білок, тому його в вашому раціоні повинно бути достатньо. Врахуйте, що добова доза білка для дорослої людини складає близько 100 г.

Включіть в раціон жирні кислоти. Вони містяться в жирних сортах риби, горіхах, насінні. Вибирайте рибу, яка не містить ртуті (лосось або тунець), оскільки цей елемент уповільнює засвоєння білка і цинку.

Забудьте про солодке. Ну або хоча б скоротіть його кількість. Науково доведено, що ласуни частіше страждають від випадіння волосся, ніж любителі корисної їжі. Справа в тому, що солодощі підвищують викид інсуліну і андрогену в організмі, а ці гормони запалюються і звужують волосяні фолікули.

Не захоплюйтеся фруктовими соками. Такі напої уповільнюють зростання і шкодять волоссю, якщо вживати їх в необмеженій кількості. Вони надають такий же ефект, що і солодощі: підвищують вироблення чоловічих гормонів.

Не забувайте про вітамін А. Цей елемент допомагає сальним залозам виробляти жир, що живить волосяний стрижень. Купуйте вітамінні добавки або отримуйте цей елемент з натуральної їжі. Вітаміном А багата морква, перець, гарбуз, авокадо, рослинні масла і риба.

Джерело

Поділись


Новини партнерів