Дитячий крем: чому він не підходить дорослим

Класичний дитячий крем має максимально простий склад, розроблений ще п’ять десятиліть тому. Основні інгредієнти – ланолін, натуральні рослинні екстракти, масла, гліцерин. У вітчизняному кремі не знайдеш парабенів, формальдегіду та інших консервантів і токсичних речовин.

Жінки з чутливою шкірою обличчя і алергіки вважають, що нічого кращого дитячого крему для збереження свіжості, ніжності і молодості шкіри не придумаєш. Можна не турбуватися, що з’явиться алергія або під впливом консервантів розвинеться згодом меланома. Але не все так просто, як хотілося б.

Дитячий крем тому і називається дитячим, що створений для найбільш незахищених і які потребують турботи членів суспільства. Варто нанести лише крапельку такого засобу на обличчя, навіть не втираючи, як шкіра тут же стає пом’якшеною і бархатистою, немов ледь дозрілий персик. Одного разу насолодившись цим ефектом, багато жінок заносять дитячий крем в свій список повсякденних косметичних засобів і користуються ним завжди.

Однак головна їх помилка полягає в беззастережній довірі до якості продукту. Насправді вазелін, ланолін і гліцерин створюють на поверхні епідермісу повітронепроникну плівку, все одно як обличчя накрили б поліетиленовим пакетом.

Такий захист підходить тільки для дитини. Клітини шкіри у маленьких дітей дуже швидко діляться, а сальні залози ще не такі активні, як у дорослої людини. Внаслідок цього на шкірі у них утворюється занадто тонкий захисний шар, щоб протистояти атаці бактерій. І плівочка з вазеліну або ланоліну для них – це те, що потрібно.

На дорослих цей метод не працює. Дитячий крем запечатує пори, не дозволяє шкірі нормально дихати, самоочищатися і створює на її поверхні ефект парника. Він просто витягає вологу з глибоких шарів дерми, залишаючи оманливе враження свіжості і м’якості.

Тривале використання дитячого крему дорослою жінкою призведе до передчасного старіння її шкірного покриву і утворення глибоких зморшок. Пересушена шкіра втратить пружність, і вже ніякий крем не виправить становище.

Натуральні і штучні інгредієнти

Багато хто вважає, що в складі дитячого крему взагалі немає ніякої хімії, тільки натуральні масла, жири і витяжки з рослин. Це омана. Вазелін – 100-відсотковий продукт хімічної промисловості. Його отримують шляхом змішування церезина і парафіну, які є результатом перегонки мазуту та інших нафтопродуктів.

Гліцерин – ще один «подарунок» винахідливих хіміків. Більшу його частину виробляють з пропілену, складного хімічного з’єднання, яке відноситься до четвертого класу небезпеки. Оксид пропілену використовується для отримання палива, консервантів, пластмаси. Так що гліцерин і вазелін тільки здаються безпечними і натуральними.

І навіть ланолін – натуральний жир, що добувається при виварюванні вовни тварин, не такий простий, як всі звикли думати. Він містить потужні алергени, які провокують сльозотечу і роздратування шкірного покриву у чутливих до цих компонентів людей.

Почервоніння та інші «принади»

Ще один негативний фактор дитячого крему – здатність посилювати запальні процеси у дорослих людей. Оскільки у малюків ще немає такої гормональної активності, як у старших, то і вугрової висипки просто не буває. Статеве дозрівання приносить багато змін, в тому числі впливає на стан шкіри.

Сальні залози починають працювати набагато активніше. Шкірний жир і відмерлі клітини епідермісу змішуються, утворюючи певний поверхневий шар. Він захищає, але одночасно і є фактором ризику. Якщо покрити шкіру плівкою вазеліну або гліцерину, то виходить справжній «панцир», під яким активно розмножуються бактерії, що харчуються шкірним салом. У підсумку – прищі, роздратування, алергічні реакції.

Дитячий крем може здатися ефективним, але тільки після двох-трьох разів використання. При довготривалому застосуванні він дає результат, прямо протилежний очікуваному. Жінка мріє мати ніжну і пружну шкіру, а отримує висушену, прищаву, завчасно постарілу.

Поділись


Новини партнерів