Флавоноїди – це ряд сполук, які природно містяться у фруктах та овочах, а також в інших рослинних продуктах та напоях.
Високий рівень холестерину означає, що в крові є занадто багато жирової речовини, яка називається холестерином. Якщо дозволити йому накопичуватися з часом, це може спричинити закупорювання кровоносних судин. Потім це може призвести до серйозних захворювань, таких як інсульти та серцеві напади.
Однією з основних причин високого рівня холестерину є дієта, а точніше вживання продуктів із високим вмістом насичених жирів.
“Якщо у вас є високий рівень холестерину або ви схильні до ризику, ваш лікар порекомендує внести зміни до вашого раціону. Один з таких способів зробити це – збільшити споживання флавоноїдів. Ці сполуки містяться в продуктах рослинного походження, таких як фрукти, овочі та чай, і мають антиоксидантні властивості”, – каже лікар-нутриціолог Ігор Строков.
Різні медичні дослідження, відомі як «суперпродукти», говорять про їхню користь для здоров’я.
Флавоноїди можуть мати значення для профілактики та лікування атеросклерозу та пов’язаних з атеросклерозом розладів, оскільки вони діють як антиоксидантні, гіпохолестеринемічні та протидіабетичні засоби.
В яких продуктах містяться флавоноїди?
“Флавоноїди містяться у продуктах рослинного походження – в основному чай, фрукти, овочі, зернові, бобові, горіхи та вино”.