Медики повідомляють, що, вживаючи чорнослив, важливо не переборщити з його кількістю, інакше ягода зашкодить роботі травлення – при цьому можуть спостерігатися здуття, спазми у животі, діарея. Крім того, дуже обережно потрібно їсти чорнослив діабетикам.
«Велика кількість цього сухофрукта може призвести до стрибка глюкози в крові», – стверджують дієтологи.
Фахівці нагадують, що деяким людям вживати чорнослив протипоказано. Зокрема, це стосується тих, хто має синдром подразненого кишечника, виразковий коліт, хворобу Крона, алергію, шлункові проблеми. До того ж може бути індивідуальна непереносимість чорносливу.
Лікарі також звертають увагу на те, що сухофрукти можуть оброблятися сірчистим газом, коптитися, змащуватися спеціальними складами для блиску. Щоб уникнути потрапляння в організм непотрібних та потенційно небезпечних речовин, перед вживанням їх потрібно замочити в холодній воді, а потім ошпарити окропом.