В осінньо-зимовий період року хурма користується особливою популярністю у покупців. Про корисні властивості фрукта розповіла лікар-гастроентеролог-дієтолог Нурія Діанова.
За словами медика, хурма містить велику кількість клітковини та мікроелементів, які сприятливо впливають на організм.
У хурмі відзначається велика кількість лужних валентностей – переважання солей калію над іншими. Калій позитивно впливає на роботу серцево-судинної системи, – зауважила Діанова.
Також вона пояснила, що хурма корисна при затримці рідини в організмі та патології нирок.
Фрукт має сечогінний ефект, тому відзначається його позитивна дія при подібних захворюваннях, – уклала співрозмовниця Діанова.
Крім іншого, дієтолог поділилася тим, що в хурмі міститься велика кількість вітаміну C і каротину, які позитивно впливають на імунну систему і зір.