Людям з артритом слід уникати певних продуктів, оскільки вони можуть «погіршити запалення», що є джерелом загострень артриту.
Спалахи артриту можуть бути дуже болісними. Існують способи знизити ризик цього. Припинення занять, якщо вони стають болючими, — один із способів уникнути загострення. Зміна того, що ви їсте також може суттєво вплинути на ситуацію.
“Ви можете уникати тих продуктів, які викликають загострення, і вживати продукти, які зменшать симптоми”, – каже лікар-дієтолог Василина Пономарьова.
Лікар рекомендує уникати “рафінованих вуглеводів, наприклад тих, що містяться в хлібі та випічці”. Рафіновані зерна можна знайти в білому хлібі, білому рисі, печиві та тістечках.
«Вживання рафінованих зерен в їжу може посилити запалення, що може призвести до ще більшого болю в суглобах. Ці високо оброблені зерна можуть збільшити запалення у всьому тілі».
Це пояснює те, що свій вибір варто зробити в бік цільної пшениці, вівса, ячменю, коричневого рису, гречки та жита.
Пономарьова також пропонує скоротити споживання алкоголю та тютюну, солі, маргарину, газованих напоїв.
Натомість рекомендується вживати жирну рибу серед інших продуктів, таких як горіхи, фрукти, помідори та оливкова олія. Жирна риба містить багато омега-3 жирних кислот, які, як показали дослідження, можуть зменшити запалення.