За словами лікаря-кардіолога Ольги Бокерії, для профілактики колоректалного раку корисно щодня з’їдати один банан.
Медик розповіла, які дари природи допомагають запобігти раку кишечника – одній з найбільш поширених недуг в останні роки. Лікар Бокерія зазначила, що захист організму від виникнення цього виду раку ефективно посилюють сезонні фрукти. Фахівець порадила за відсутності протипоказань щодня їсти яблука, груші та банани.
За словами Бокерії, важлива перевага цих продуктів полягає у високому вмісті пектину – розчинної клітковини.
«Пектин допомагає боротися із запорами та перешкоджає розвитку раку шляхом обмеження росту ракових клітин», – наголосила лікар.
Також до продуктів із протираковими властивостями відноситься часник. Цей пряний овоч містить специфічні сполуки, які допомагають запобігти розвитку раку легень, шкіри, а також товстої кишки.