Ендокринолог розповіла, які проблеми зі здоров’ям може викликати сир

Одна з найчастіших проблем, пов’язаних із вживанням сиру – це головний біль, загострення мігрені, каже лікар-ендокринолог Зухра Павлова.

Лікар Павлова поділилася попередженням про те, що сир у поєднанні з червоним вином може викликати напад болісного головного болю. Медик зауважила, що сир є джерелом такої речовини, як тірамін – його проникнення в організм стає пусковим механізмом для виникнення неприємних відчуттів.

За словами Павлової, багато тираміну містять такі види сиру:

  • Сири з пліснявою.
  • Чеддер.
  • Пармезан.
  • Моцарелла.

Що стосується червоного вина, то воно також містить тірамін – як і оливки, горіхи, авокадо.

«Для людей з мігренню одночасне вживання сиру та вина – це подвійний удар, тобто гарантований головний біль».

Інші проблеми із здоров’ям. Лікар назвала такі можливі після споживання сиру порушення:

  • Прискорене серцебиття.
  • Пітливість
  • Біль в серці.
  • Тремор кінцівок.

Лікар наголосила, що сиром не слід зловживати.

Поділись


Новини партнерів