Сушені сливи містять хімічні речовини, які діють як пребіотики – рослинні продукти, які живлять корисні бактерії. Експерименти показали, що втрата кісткової маси зменшувалась після того, як сполуки були виділені і згодовували самкам мишей.
У жінок рівень гормону естрогену, що зміцнює кістки, падає після менопаузи, і чорнослив може допомогти імітувати його. Вони багаті на антиоксиданти, які послаблюють запалення і знищують шкідливі вільні радикали, які використовують клітини нашого організму для знищення проникних бактерій.
Як вуглеводний компонент, так і поліфеноли в чорносливі змінили мікробіоту кишечника і справили позитивний ефект, а саме відновлення кісток.
Інші переваги чорносливу для здоров’я:
- Допомагає травленню.
- Багатий на клітковину, яка допомагає запобігти геморою.
- Високий вміст калію.
- Високим вмістом вітамінів.
- Хороше джерело заліза.
- Будує кістки та м’язи.
- Знижує рівень холестерину.
- Знижує кров’яний тиск.