Медик попередила про шкідливі властивості дині для здоров’я людини

Дієтолог Ірина Писарєва розповіла, що диня є «важким» для травлення продуктом і наслідки зловживання нею можуть бути дуже неприємними, навіть болючими.

В інтерв’ю експерта були перераховані важливі плюси цієї баштанної культури: диня, за словами лікаря, дає організму велику кількість вітаміну С, а також каротиноїдів, які перетворюються в організмі на вітамін А, важливий для підтримки багатьох функцій.

Але в певному плані диня може бути шкідливою. Дієтолог зауважила, що їсти її не рекомендується людям із проблемою підвищеного цукру в крові, предіабетом та діабетом.

“У дині міститься велика кількість фруктози”, – попередила Писарєва.

Лікар порадила їсти диню строго в помірній кількості, оскільки продукт «важко засвоюється». У тих, хто переборщить, можливі згодом проблеми з шлунково-кишковим трактом – наприклад, у вигляді здуття, газоутворення.

Дієтолог пояснила, як краще їсти диню.

«Її необхідно вживати як самостійну страву. Не варто поєднувати з іншими фруктами та молочними виробами, це призведе до розладу шлунку. Також не слід вживати перед сном».

Поділись


Новини партнерів