Дієтолог Ірина Писарєва розповіла, що диня є «важким» для травлення продуктом і наслідки зловживання нею можуть бути дуже неприємними, навіть болючими.
В інтерв’ю експерта були перераховані важливі плюси цієї баштанної культури: диня, за словами лікаря, дає організму велику кількість вітаміну С, а також каротиноїдів, які перетворюються в організмі на вітамін А, важливий для підтримки багатьох функцій.
Але в певному плані диня може бути шкідливою. Дієтолог зауважила, що їсти її не рекомендується людям із проблемою підвищеного цукру в крові, предіабетом та діабетом.
“У дині міститься велика кількість фруктози”, – попередила Писарєва.
Лікар порадила їсти диню строго в помірній кількості, оскільки продукт «важко засвоюється». У тих, хто переборщить, можливі згодом проблеми з шлунково-кишковим трактом – наприклад, у вигляді здуття, газоутворення.
Дієтолог пояснила, як краще їсти диню.
«Її необхідно вживати як самостійну страву. Не варто поєднувати з іншими фруктами та молочними виробами, це призведе до розладу шлунку. Також не слід вживати перед сном».