Чому потрібно їсти полуницю: 6 найвагоміших для здоров’я причин

Лікар-дієтолог попередила про небезпеку полуниці

Дослідження показують, що полуниця може ефективно зміцнювати імунітет та захищає від розвитку раку.

Полуниця захищає від раку молочної залози. Італійські дослідники з Університету Урбіно знають як мінімум одну вагому причину, яка пояснює користь полуниці для здоров’я, – ця ягода сприяє захисту від раку грудей. Було встановлено, що поліфенольна сполука PRSE, що міститься в полуниці, здатна уповільнювати розвиток і ріст пухлинних клітин.

Містить мало фруктози. Як не дивно, солодка полуниця відрізняється низьким вмістом цукрів, і її калорійність менша, ніж у багатьох популярних фруктів (наприклад, менша ніж у бананів чи яблук) – лише 32 кілокалорії на 100 грамів.

Зміцнює імунну систему. Полуничні ягоди містять велику кількість цінних мінералів, включаючи кальцій, калій, фолієву кислоту, безліч антиоксидантів. З погляду вмісту вітаміну С полуниця перевищує апельсини – 65 міліграмів на 100 г м’якоті. З’їдаючи ці 100 грамів на день (приблизно п’ять-вісім ягід полуниці середнього розміру), ви надасте хорошу підтримку своїй імунній системі і будете краще захищені від інфекцій.

Може запобігти діабету 2 типу. Полуниця містить у собі відносно мало фруктози, тому діабетики можуть сміливо включати її до свого раціону. Згідно з дослідженням 2016 року, її вживання може навіть допомогти покращити резистентність до інсуліну, тим самим запобігаючи розвитку діабету 2 типу.

Підтримує здоров’я судин, серця. Оздоровчий ефект полуниці щодо серцево-судинної системи підтверджується багатьма дослідженнями Поліфенольні речовини в полуниці мають антигіпертензивну та протизапальну дію – вони сприяють розслабленню гладкої мускулатури артерій.

Корисна для травлення. Полуниця має відносно високий вміст пектинових та целюлозних волокон, що позитивно позначається на травленні та стані кишечника.

Поділись


Новини партнерів