Які продукти підвищують ризик смертності, навіть якщо ви не їсте м’яса

Здоровим варіантом харчування може бути середземноморська дієта. Крім того, багато хто відмовляється від м’яса для зміцнення організму. Але, як з’ясувалося, навіть у цьому випадку один різновид продуктів все ще залишається небезпечним.

Дослідження, результати якого було опубліковано у виданні American Journal of Clinical Nutrition, показало, що ультраперероблені продукти збільшують ймовірність смертності. Це дослідження проводилося в Університеті Лома Лінда, і в цьому проекті взяли участь понад 75 тисяч людей.

Вчені виявили, що ризик смертності був підвищений при цьому і у вегетаріанців, і тих, хто їсть м’ясо. Іншими словами, якщо ви постійно будете їсти продукти, які зазнали глибокої обробки, то проживете менше.

При вживанні таких продуктів у великих кількостях підвищується ризик смертності від усіх причин, від респіраторних (хронічна обструктивна хвороба легень), неврологічних (недоумство, хвороба Паркінсона) захворювань, хвороб нирок.

Серед таких продуктів – солодощі, яблучний пиріг, кукурудзяні чіпси, булочки, хліб в упаковці.

Ще фахівці з’ясували, що скорочує життя і червоне м’ясо. Так, якщо його вживати щодня приблизно по 42,5 грами, то ризик смертності підвищиться на 8 відсотків.

Поділись


Новини партнерів