Лікар назвав найшкідливіші закуски до алкоголю

У коментарі лікаря-дієтолога Михайла Гінзбурга прозвучала думка про те, що багато традиційних закусок до алкоголю насправді в цій якості дуже шкідливі для здоров’я.

Гінзбург перерахував такі види найбільш шкідливих закусок до спиртного:

  • Газовані напої.
  • Солодощі, випічка.
  • Дуже солоні продукти.
  • Страви, насичені спеціями.

За словами Михайла Гінзбурга, вживання таких перекусів до алкоголю сприяє його більш інтенсивному всмоктуванню – тим часом, нагадав лікар, чим швидше алкоголь всмоктується, тим глибшим буде сп’яніння і вищим токсичний вплив на організм.

М’ясні вироби зі спеціями, ароматизаторами, підсилювачами смаку. Такий варіант закуски до спиртних напоїв лікар також вважає дуже шкідливим. Поєднання цих продуктів з алкоголем стає дуже серйозним навантаженням для печінки, згубно діє орган.

Поєднання солоних продуктів із алкоголем є особливо ризикованим для людей, які мають гіпертонію, додав Гінзбург.

Загалом, переконаний лікар, корисніше жити без алкоголю. Якщо ж він все ж таки використовується, слід пам’ятати, що алкоголь не слід вживати на голодний шлунок.

Перед випивкою можна перекусити овочами, м’ясом, рибою.

Поділись


Новини партнерів