Лікар пояснила, кому може зашкодити дріжджовий хліб

Дієтолог Олена Соломатіна розповіла в інтерв’ю, чому не всім людям можна без шкоди для здоров’я їсти дріжджовий хліб.

Пояснюючи, кому може зашкодити дріжджовий хліб, лікар Соломатіна зауважила, що до групи ризику входять люди, які мають захворювання органів шлунково-кишкового тракту: панкреатит, виразка шлунку.

Медик уточнила, що за наявності названих патологій травлення вживання дріжджового хліба (особливо чорного, житнього) може сприяти загостренню, обтяженню стану.

«Таким людям прописують спеціальну дієту, з якої хліб виключається», – наголосила Соломатіна.

Крім того, дріжджовий хліб може нашкодити самопочуттю людей, яким властива алергія на дріжджі, або тим, хто має проблеми зі станом кишкової мікрофлори. Також цей продукт посилює неблагополучні симптоми у людей, схильних до здуття та метеоризму.

«Люди, схильні до метеоризму, часто страждають на непереносимість продуктів з клітковиною», – попередила лікар-дієтолог.

Поділись


Новини партнерів