За словами лікаря дієтолога Світлани Лазарєвої, регулярне споживання плавленого сиру здатне зашкодити здоров’ю.
Плавлений сир – не той продукт, який має бути присутнім у раціоні щодня. Його часте поїдання, вживання великими порціями вкрай небажане, наголосила у інтерв’ю дієтолог Світлана Лазарєва. Експерт зауважила, що плавлений сир відрізняється високим вмістом фосфатів – речовин, що додаються для одержання пастоподібної текстури продукту.
“Фосфати шкідливі, це доведено. Їхні високі дози знищують запаси кальцію в організмі і можуть зашкодити кісткам», – уточнила Лазарєва.
Лікар доповнила, що пристрасть до плавлених сирків може спровокувати появу рахіту у дітей.
Також медик нагадала, що сир апріорі є солоним продуктом, а плавлений сир відрізняється «забійним» вмістом натрію у своєму складі. Захопленість таким продуктом може спричинити негативні зміни артеріального тиску, здоров’я судин, появу набряків.