Ендокринолог Анастасія Тараско розповіла, у чому ризик вживання часнику для захисту від коронавірусу.
За словами фахівця, у суспільстві поширена думка про те, що часник є надійним способом захисту від зараження вірусом. Однак це не більше, ніж помилка, причому ще й небезпечна.
Насамперед, негативний вплив цього міфу пов’язаний із створенням помилкового почуття безпеки: людина, яка регулярно вживає в їжу часник, вважає практично неможливим своє зараження. Тому такі люди часто нехтують рекомендованими засобами захисту та стають розповсюджувачем вірусу.
“І це ще квіточки. Деякі екстримали зрошують часниковим зіллям ніс і рот. Так вбивається природний захист слизової оболонки але не вірус. Ще й опік отримати можна”, – попереджає лікар.