Дієтолог перерахувала корисні властивості квашеної капусти

Дієтолог Світлана Фус розповіла про вплив квашеної капусти на здоров’я.

У холодну пору року стає непросто поповнювати запаси вітамінів в організмі. За словами експерта, істотну допомогу при цьому надає вживання квашеної капусти.

“На відміну від інших овочів, капуста зберігає свої корисні властивості та важливі корисні речовини протягом усього зимового та весняного сезонів практично без втрат”, – пояснила лікарка.

Здебільшого це пов’язано з молочною кислотою, що виділяється бактеріями, яка зберігає вітаміни і мікроелементи в овочах.

Крім того, що така страва корисна для ліквідації дефіциту вітаміну С, вона сприяє поповненню запасу бета-каротину, вітамінів U та групи В, антиоксидантів, заліза, кальцію, магнію та калію.

Завдяки своєму складу квашена капуста:

  • знижує симптоми алергії;
  • покращує травлення;
  • покращує роботу імунної системи;
  • покращує стан шкіри, волосся та нігтів;
  • нормалізує рівень холестерину.
Поділись


Новини партнерів