![61_main_new.1505473962](https://wworld.com.ua/wwfiles/uploaded/2017/09/61_main_new.1505473962.jpg)
Цей продукт містить в два рази більше антиоксидантів, ніж червоне вино
Гарячий шоколад – один з найсмачніших напоїв. Такий напій підходить для вживання як в ранковий час, тобто на сніданок, а також і протягом дня.
Ось найкорисніші властивості гарячого шоколаду:
- Згідно з дослідженням, проведеним в Корнельському університеті, гарячий шоколад містить в два рази більше антиоксидантів, ніж червоне вино, в три рази більше, ніж зелений чай, і в п’ять разів більше, ніж чорний. Вчені вважають, що чим вища температура гарячого шоколаду, тим більше антиоксидантів отримує організм.
- Гарячий шоколад містить речовини, які використовуються для лікування внутрішніх крововиливів, альбумінурії (наявність альбуміну в сечі свідчить про захворювання нирок) і діабету.
- Хоча звичайний плитковий шоколад також багатий антиоксидантами, його користь для здоров’я може бути знівельована через наявність насичених жирів. Гарячий шоколад, як правило, містить набагато менше жиру на порцію в порівнянні з 8 грамами жиру в стандартній шоколадці.
- Флавоноїди, які входять до складу гарячого шоколаду, підвищують рівень оксиду азоту в організмі. Завдяки цьому поліпшується кровотік, знижується артеріальний тиск і налагоджується робота серця.
- Флавоноїди в гарячому шоколаді також допомагають запобігти утворенню тромбів.
- За даними американської Асоціації сприяння розвитку науки, гарячий шоколад збільшує приплив крові і кисню до мозку. А оскільки слабоумство часто викликано недостатнім притоком крові в мозок, дослідники вважають, що цю хворобу можна лікувати гарячим шоколадом.