Японські вчені провели дослідження, яке показало вплив харчових звичок на зміцнення судин.
Протягом 15 років науковці проводили спостереження більш ніж за 70 тисячами жителів Азії. У дослідженні брали участь люди у віці до 74 років. Причому спочатку вони не мали ознак проблем з серцево-судинною системою.
Як виявилося, вживання в їжу продуктів, вироблених на основі арахісу і самі горіхи в чистому вигляді, в середньому знижувало ймовірність інсульту на 16%. Крім того, продукт позитивно позначився і на зниженні ризику ішемії мозку, в цьому випадку ймовірність знизилася на 20%.
«Ми вперше показали, що вживання великої кількості арахісу статистично пов’язане зі зменшенням частоти інсультів серед жителів Азії. Це говорить на користь того, що додавання продуктів на базі арахісу в дієту буде корисним для здоров’я людини і стану судин її мозку», – поділився один з авторів роботи, професор Університету Осаки Сатойо Ікехара.