Дієтолог Марина Макіша назвала причини, через які слід вживати квасолю.
Так, фахівець пояснила, що біла квасоля відрізняється великим вмістом клітковини і харчових волокон. Порція в 150-200 грам, здатна забезпечити дотримання балансу мікрофлори кишечника (що є профілактикою онкології і зниження імунітету), виведення токсинів з організму і знизити рівень «поганого» холестерину.
У свою чергу, червона квасоля володіє рясним вмістом білка, який також бере активну участь у зміцненні імунної системи, магнію і калію. Достатня кількість в організмі останніх надає ефект, що знижує ризики інфаркту та інсульту.
Однак, незважаючи на користь продукту, дієтолог попередила, що вживати його слід з обережністю, особливо це стосується людей з проблемами в області шлунково-кишкового тракту.
«Людям, у яких є схильність до закрепів, квасолю потрібно приймати уважно, дивитися на свою індивідуальну реакцію, тому що це та сама в’язка клітковина, яка може погіршити ситуацію», – зазначила лікар.