Відомий ендокринолог Зухра Павлова розповіла, що деякі продукти харчування призводять до тяжких наслідків для підшлункової залози. Вона підкреслила, що вживання окремих продуктів харчування провокує не тільки накопичення жиру в підшлунковій залозі, але й призводить до повної загибелі її клітин.
Спеціаліст наполегливо радить відмовитися від вживання висококалорійної їжі і різних солодощів. За її словами, переїдання і надмірне захоплення такими продуктами провокує загибель клітин підшлункової залози. Лікар пояснила, що вживання солодощів і калорійних продуктів призводить до швидкого накопичення жирової тканини, через що в підшлунковій залозі починаються небезпечні запальні процеси.
Також ендокринолог дала кілька рекомендацій по режиму харчування. Вона зазначила, що перерва між прийомами їжі повинна бути не більше як 5 годин і не менше 3 годин. Оптимальний режим харчування – це близько 4 годин між повноцінними трапезами. Такий інтервал харчування допоможе активувати ферменти, які відповідають за регулювання рівня ліпідів в крові.