Лікар розповів про здатність редису впливати на пухлини

Завдяки дії компонентів редису може проявлятися протипухлинний ефект, констатує медик.

В інтерв’ю лікаря дієтолога Михайла Гінзбурга пролунала думка про те, що добре відомий українцям пряний овоч – редис – має здатність специфічним чином впливати на пухлини, гальмуючи їх розвиток. Це пов’язано з тим, що сумарна дія мікроелементів редису скорочує інтенсивність запального процесу.

«Це не означає, що при запущеному раку можна врятуватися редискою, але якась надія є на те, що рак буде рости не так швидко», – зауважив Гінзбург.

Також, додав лікар, даними ефектом овоча можна пояснити його здатність впливати на процеси, які гальмують старіння.

Щоб редиска не дратувала шлунок, медик рекомендує їсти її строго після їжі. Людям з чутливим і не дуже здоровим шлунково-кишковим трактом вживати редис потрібно зі сметаною чи олією, яка пом’якшує його гостроту.

Поділись


Новини партнерів