Закуска на святковий стіл за 10 хвилин: шпроти в яйці

шпроти в яйці

Якщо у вас намічається торжество, і ви хочете порадувати гостей чимось смачним, то приготуйте цю просту закуску зі шпротами. Гарантую: гості залишаться задоволені і ситі. До речі, я іноді готую цю страву і просто так для своєї сім’ї в будні дні, а не тільки у свята.

Складові:

  • шпроти
  • яйця
  • сир
  • часник
  • майонез
  • зелень
  • сіль
  • * Огірок, помідор

Приготування:

Закуска готується дуже просто! Для початку варимо круто 7-8 яєць. Якщо буде багато гостей, то беріть більше яєць. Як тільки яйця будуть готові, очищаємо від шкаралупи, розрізаємо навпіл,

Жовтки прибираємо в окрему миску. Додаємо до них пару подрібнених зубчиків часнику (видавити через прес або натерти на дрібній тертці), 50 гр тертого сиру. Сир можна взяти звичайний, а можна додати плавлені сирки – і так, і так буде смачно.

Потім кладемо 2 столові ложки майонезу і додаємо трохи олії з банки зі шпротами. Спробуйте на смак. Якщо не вистачає солі, то трохи додайте. Можна також трохи поперчити.

Все ретельно перемішуємо – і начинка для яєць готова. Якщо хочете, щоб вона була більш однорідна, як крем (як на фото), тоді збийте масу блендером.

Половинки яєць начиняємо масою, зверху кладемо шпроти. За бажанням можна додати зверху ще гілочку зелені, або маленький шматочок солоного або свіжого огірка, помідора. Ну а можна залишити так, як на фото.

Закуска готова, можна відразу ж подавати на стіл. На її приготування йде не більше 10 хвилин (якщо не брати до уваги час варіння яєць). Приємного апетиту, друзі!

Поділись


Новини партнерів