Чи траплялося у вас так, що напередодні ви приготували дуже багато гарніру, наприклад, картопляного пюре, а на наступний день його вже ніхто не хоче і просить на обід або вечерю щось новеньке?
У мене таке буває регулярно. Діти звикли харчуватися різноманітно і смачно. Розбалувала їх, а хороший продукт шкода викидати.
У мене для вас є чудова знахідка. З вчорашнього картопляного пюре можна приготувати дуже смачні картопляні оладки на сніданок. І зараз я вам розповім, як це зробити.
Інгредієнти:
- пюре – 600 г
- яйця – 3 штуки
- борошно 2 ст. л.
- сіль ½ ч. л.
- перець чорний мелений – 1 щіпка
- рослинна олія для смаження
Приготування:
У глибоку чашку покладіть картопляне пюре, яйця, борошно, сіль, перець.
Ретельно перемішайте до однорідного стану. У мисці не повинно залишитися грудочок, а консистенція повинна вийде досить в’язкою, як у густого тіста для оладок.
Столовою ложкою зачерпніть тісто (на одну оладку якраз вистачає столової ложки з великою гіркою) і викладіть на добре прогріту сковороду з олією. Зручно використовувати дві ложки: однією зачерпувати, другою знімати з першої тісто на сковороду.
Обсмажуйте на середньому вогні 3-4 хвилини.
Переверніть оладки лопаткою і обсмажте на іншій стороні. При нагріванні тісто стане рідкувате, тому потрібно пристосуватися.
Обсмажте на іншій стороні ще 3 хвилини.
Готові оладки викладіть на тарілку і дайте трохи охолонути. Тоді вони трохи будуть трохи щільніші і не будуть розвалюватися при вживанні.
Читайте також: Картопля фарширована сиром в мікрохвильовці — смачна страва за 20 хвилин
Подавайте до столу теплими. Ідеально зі сметаною або сметанно-часниковим соусом.
Смачного!