Запіканка з капустою, фаршем і яйцями. Роблю її на сковорідці

Ви любите запіканки? Це ситні і економні страви. Моя запіканка з капусти готується з фаршем, овочами і яйцями і не в духовці, а на сковороді. Робиться воно просто, і їм можна нагодувати всю сім’ю.

У цій запіканці містяться продукти, які є вдома практично у всіх. Так що ваші сімейні залишаться задоволені.

Складові

Для приготування запіканки нам знадобиться:

  • по 150 грам ріпчастої цибулі та моркви,
  • 400 грам білокачанної капусти (можна молодої),
  • пачка м’ясного фаршу (будь-якого, близько 250 грам),
  • 7 яєць,
  • столова ложка томатної пасти,
  • кілька стебел петрушки,
  • рослинна олія,
  • трохи приправи хмелі-сунелі,
  • сіль і перець.

Як приготувати капустяну запіканку з фаршем

Візьміть велику сковороду, нагрійте її, додайте ложку рослинної олії і обсмажте фарш.

Тим часом наріжте кільцями цибулю. Морквину натріть на крупній тертці. Капусту наріжте на дерев’яній дошці. Всі подрібнені овочі додайте до фаршу.

До цього часу частина рідини з нього повинна вже випаруватися. Овочі повинні тушкуватися приблизно 8 хвилин. Якщо рідина занадто сильно випаровується, додавайте по ложці води. Можна плеснути трохи сухого білого вина. Тушкуйте до повного приготування овочів.

Потім додайте томатну пасту і спеції. Перемішайте і тушкуйте ще близько 2 хвилин.

Яйця збийте з сіллю і перцем. Потім можна завершити запіканку двома способами. Яйця додаються в сковороду зверху овочів з фаршем. Накрийте сковороду кришкою. Нехай вона стоїть на маленькому вогні близько чверті години.

Другий спосіб більш корисний. В цьому випадку у вас вийде справжня запіканка. Помістіть сковороду з фаршем і овочами в попередньо розігріту духовку і тримайте там теж приблизно 15 хвилин. Якщо хочете більш святкові варіанти, посипте запіканку тертим твердим сиром. Тоді вийде смачна рум’яна скоринка. Подавати запіканку потрібно гарячою, прикрасивши зверху петрушкою.

Поділись


Новини партнерів