У серпні якраз починається сезон винограду.
Останній місяць літа у багатьох людей асоціюється з сезоном винограду, тому як саме в серпні можна вдосталь наїстися молодим виноградом, який тільки дозрів. Медики стверджують, що виноград приносить колосальну користь для організму людини і його здоров’я в цілому. Зокрема, за допомогою винограду можна зупинити процес передчасного старіння, тому як ця ягода є природним антиоксидантом, що знижує негативний вплив вільних радикалів на клітини і тканини.
Скільки винограду можна з’їдати за раз?
Більшість людей впевнені в тому, що багато винограду їсти не можна, тому що від нього поправляються. Насправді з цим твердженням не погодиться жоден дієтолог, тому як на 100 г ягоди припадає лише 66 калорій. Так, у винограді багато фруктози, тому його і не рекомендують вживати людям з підвищеним рівнем глюкози в крові, діабетикам і страждаючим від ожиріння. Решта ж можуть собі дозволити їсти виноград хоч кожен день, але все одно слід дотримуватися норми і вживати не більше 300 г дорослій людині, а дитині в два рази менше.
До слова, виноград не провокує набір зайвої ваги в буквальному сенсі, він лише викликає почуття підвищеного апетиту, тому з’ївши гроно винограду людина може захотіти їсти і переборщить з кількістю спожитої їжі, в наслідок чого талія може збільшитися в обсязі.
Чим ще корисний виноград?
Медики кажуть, що у винограді в достатня кількості вітаміну А, який корисний для здоров’я очей і зору.
Завдяки вітаміну С в складі винограду ви подбаєте про свій імунітет перед холодними осінніми та зимовими місяцями.
Шкірка і кісточки винограду позитивно впливають на травний тракт, очищаючи його від токсинів і прискорюючи обмін речовин.
Не можна не відзначити того, що у винограді міститься калій, який дуже корисний для серця і судин.
Вітамін В і залізо дозволяють поліпшити склад крові і попередити розвиток анемії, особливо червоні сорти ягоди корисні в даному випадку.
Джерело