
Кров впливає на те, як будуть функціонувати всі органи і системи. При згущенні крові ускладнюється її основна транспортна функція. У цій статті ми розповімо, які продукти погіршують якість крові, і які можуть бути наслідки для здоров’я людини.
На консистенцію крові можуть вплинути кількість води, яку випиває людина, активність ферментів, що розщеплюють їжу, лікарські препарати, навколишнє середовище і безліч інших чинників.
Вживання деяких продуктів і шкідливі звички також можуть вплинути на згущення крові. Вона може сприяти виникненню тромбів в судинах, варикозному розширенню вен, інфаркту та інсульту. До основних продуктів, через які згущується кров, відносять:
- банани;
- картоплю;
- цукор і кондитерські вироби;
- петрушку і кріп;
- грецькі горіхи;
- горобину.
На в’язкість крові також сприяють алкогольні напої. Вони вважаються сечогінними продуктами, які сприяють зневодненню організму і призводять до загустіння крові. Також слід відмовитися від газованих напоїв. На консистенцію крові ще можуть вплинути деякі лікарські рослини: звіробій, кропива, деревій, лопух, хвощ, пижмо і інші.
Для того, щоб повернути в’язкість крові, потрібно зменшити споживання продуктів, які сприяють згущенню, і повністю позбутися від шкідливих звичок. Також слід проводити більше часу на свіжому повітрі і пити багато звичайної води.