Смаколик швидко готується і так само з’їдається усіма, хто його спробує.
Коли зовсім немає часу і сил, а рідні просять чогось солодкого, цей рецепт обов’язково приходить на допомогу. З мінімуму простих інгредієнтів виходить неймовірна смакота. З тістом довго возитися не доведеться: все змішали — і воно готове. Печиво виходить чудовим: ніжне, у міру розсипчасте, вкрите розтопленим шоколадом. У вас піде приблизно 5 хвилин на тісто і 15 хвилин — щоб дочекатися, поки духовка зробить свою справу. І тоді до вечірнього чаювання можна буде подати апетитну випічку, перед якою не встоїть ніхто.
Інгредієнти
- 150 г майонезу;
- 1 яйце;
- 200 г вершкового масла;
- 150 г цукру;
- 350 г пшеничного борошна;
- 1 чайна ложка соди;
- 1 чайна ложка 6 % оцту;
- 40 г шоколаду.
Приготування
- У тарілку кладемо вершкове масло, додаємо цукор і перемішуємо.
- Вбиваємо одне куряче яйце, розмішуємо.
- Додаємо майонез.
- Гасимо оцтом соду, додаємо у тісто і добре перемішуємо.
- Додаємо просіяне пшеничне борошно, замішуємо тісто і перекладаємо його у пакет.
- Прибираємо у холодильник на 15-20 хвилин.
- Деко застеляємо папером для випічки, робимо з тіста кульки, діаметром 3,5-4 сантиметри, і викладаємо їх на деко на невеликій відстані одну від одної.
- Зверху змащуємо заготовки жовтком і ставимо у розігріту до 180° духовку на 15 хвилин.
- Дістаємо з духовки печиво і даємо йому трохи охолонути.
- Шоколад кладемо у целофановий пакет і опускаємо у гарячу воду.
- Поливаємо розтопленим шоколадом одну половину печива і даємо йому застигнути.