Наша щира порада: не готуй цю страву на голодний шлунок, можна зійти з розуму від запахів.
Котлети з начинкою без всяких затримок зникають з тарілок. Повір, ця страва здатна викликати захоплення у всіх, хто її спробує. Тому підготуй інгредієнти та приступай до приготування.
Інгредієнти
- 1 кг курячого фаршу
- 1 цибулина
- 2 яйця
- 2 ст. л. кукурудзяного борошна
- 5 ст. л. пшеничного борошна
- 2 ст. л. лимонного соку
- 200 г вершкового масла
- 100 г твердого сиру
- 300 мл рослинної олії для обсмажування
- розпушувач
- 2 ч. л. спецій
- 1 пучок кропу
Приготування
Якщо ти щаслива володарка готового фаршу, тоді цей пункт можеш пропустити. Якщо ж ні, тоді доведеться потрудитися, а саме енергійно повертати ручку м’ясорубки. Слідом за курячим філе можеш пропустити через м’ясорубку і цибулю, додавай перець і сіль, фарш готовий.
Вершкове масло наріж брусочками поперек брикету і поклади його в морозилку, щоб воно не було м’яким. Натри на дрібній тертці сир, потім подрібни кріп. Втім, можеш зробити навпаки: спочатку кріп, а потім сир — це твоє священнодійство.
Кляр готуй так: змішай два яйця з двома ложками лимонного соку, додай чайну ложку солі і по половині чайної ложки паприки, куркуми і сухого часнику. Перемішай, потім додай 2 ложки пшеничного та кукурудзяного борошна, щіпку розпушувача і чверть склянки води. Тут уважно: пшеничне борошно, яке залишилося (3 ст. л.) потрібне для того, щоб обваляти в ньому котлети перед смаженням.
Для формування котлет тобі знадобиться харчова плівка. Клади на неї шматочок фаршу і розминай в коржик. Бери брусочок масла, вмочуй його або кріп, або сир, з допомогою плівки формуй пальчик. Щедро вмочуй його в борошно і кляр і відправляй на гарячу сковороду.
Ретельно обсмажуй котлетки з двох сторін. Ні в якому разі не оглядайся назад і бий по руках усіх, хто намагається поцупити готове.
Курячі котлети з начинкою — це щось приголомшливе, особливо коли розламуєш виделкою і з них випливає ароматна ситна рідина.
Смачного!