Готуйте! Пробуйте! Буде дуже смачно!
Банановий торт без випічки — полегшений варіант десерту. Він не складний у приготуванні і часу для його складання потрібно в рази менше. Звичайно, він повинен просочитися і на цей процес піде не менше 8 годин.
Даний рецепт оцінять мами маленьких ласунів, бо торт містить мінімальну кількість жиру і цукру. В якості основи для нього використовується печиво Савоярді. Завдяки заварному крему з суміші для пудингу, текстура торта виходить дуже ніжна. А банани надають приємну солодкість і свіжість.
Інгредієнти
- Суха суміш для пудингу — 4 упаковки
- Молоко — 1,2 літра
- Цукор — 5 ст. л.
- Йогурт без добавок — 350 грамів
- Банани — 4 шт.
- Масло вершкове — 250 грамів
- Печиво Савоярді — 2 упаковки
- Вершки для збивання 33 % — 250 мл
- Закріплювач для вершків — 1 пак.
- Ванільний цукор — 2 пак.
Приготування
- У відповідний посуд вливаємо підготовлене молоко і додаємо цукровий пісок.
- Всипаємо суху суміш для пудингу і, постійно помішуючи віночком, варимо на повільному вогні до загусання.
- Коли маса значно загусне, знімаємо посуд з вогню.
- Накриваємо заварний крем харчовою плівкою і залишаємо в прохолодному місці до повного охолодження. Після того, як охолоне, він стане ще більш густим і щільним.
- В чашу кухонного комбайна викладаємо м’яке вершкове масло і збиваємо його до пишного стану.
- Продовжуючи збивати, частинами додаємо до масла охолоджену пудингову масу.
- Після того як весь пудинг введений, вливаємо частинами натуральний йогурт без добавок.
- Готовий крем повинен мати однорідну, гладку текстуру без вкраплень.
- Печиво ріжемо шматочками розміром 3 см.
- Оскільки чаша, в якій збивався крем, досить об’ємна, відправляємо в неї ж підготовлене печиво і перемішую його з пудинговою масою.
- Для складання торта використовую роз’ємне кільце і дно від форми. Низ стелимо складеною в декілька шарів фольгою. Викладаємо половину маси з крему з печивом.
- Зверху якомога щільніше один до одного розкладаємо половинки розрізаних вздовж бананів.
- Викладаємо частину пудингу з печивом та розрівнюємо масу. Для того щоб в торті не залишилося порожнеч, злегка стукаємо конструкцією об стільницю.
- Залишаємо тортик на ніч в холодильнику, щоб печиво просякло вологою і крем став більш щільним. Після закінчення часу звільняємо його з форми.
- Для прикраси збиваємо жирні вершки з ванільним цукром і закріплювачем.
- Промащуємо боки і верх торта. Далі прикрашаємо по своєму смаку.
Цей банановий торт ні в чому не поступається своїм традиційним «побратимам», і вже точно кращий дорогих магазинних десертів.