Як їсти і худнути: корисні альтернативи калорійним продуктам

Можна зробити свій раціон кориснішим, нічого не змінюючи кардинально. Наприклад, замінити калорійні продукти на більш корисні альтернативи, пише Жіночий Світ.

Пропонуємо почати з малого. Відмовтеся від звичних калорійних продуктів на користь менш калорійних і при цьому більш корисних і поживних альтернатив. Ми впевнені, що ви навіть не здогадувалися, що можна так просто замінити деякі продукти з вашої корзини!

Вершкове масло і авокадо

За своєю енергетичною цінністю авокадо більше нагадує овоч, але, не дивлячись на високу калорійність, його можна і потрібно їсти регулярно. Справа в тому, що калорії, які організм отримує від цього фрукта, перетворюються в енергію і не перетворюються в зайві сантиметри десь в районі стегон.

Фрукт додають в салати, готують з нього закуски, крем-супи і соуси. Найпопулярніший приклад – це гуакамоле. Авокадо стане прекрасною альтернативою вершковому маслу. М’якоть фрукта можна намазувати на тости, додавати в випічку і заправляти нею різноманітні страви.

Коров’яче і мигдальне молоко

До коров’ячого молока нас привчили з самого дитинства. У цьому продукті міститься велика кількість вітамінів і амінокислот. На жаль, недавні дослідження показали, що далеко не всім коров’яче молоко дійсно підходить. Так проявляє себе непереносимість лактози, яка виражається, наприклад, в порушеннях роботи травної системи і появі акне.

Якщо ви нерідко помічали у себе подібні симптоми після вживання коров’ячого молока, то радимо трохи відкоригувати свій раціон. Це не означає, що потрібно взагалі відмовитися від цього продукту, особливо якщо ступінь непереносимості лактози некритична. Просто обмежте споживання коров’ячого молока до розумних меж, а ті обсяги, які ви викреслили зі свого раціону, компенсуйте за рахунок іншого продукту. Чудовою альтернативою коров’ячого молока стане мигдальне молоко.

Мигдальне молоко дуже смачне і саме по собі. Хоча в гастрономії йому все ж знаходять найрізноманітніше застосування: на його основі готують круті смузі; воно ідеально доповнює каші і робить їх смак ще більш ніжним і незвичайним; підходить мигдальне молоко і для приготування десертів і випічки.

Сіль і лимонний сік/бальзамічний оцет

Сіль некалорійна, але все ж потрібно постаратися звести її вживання до розумного мінімуму. Це означає, що якщо є можливість замінити її на інший інгредієнт без втрати смаку, то краще це зробити. Особливо важливо це для тих, хто намагається схуднути, тому що сіль затримує рідину в організмі і сприяє появі набряків.

Пропонуємо дві круті альтернативи солі – це лимонний сік і бальзамічний оцет. І той, і інший продукт відрізняються характерним яскраво вираженим смаком і врятують вашу страву від прісності, додавши цікавих і оригінальних ноток. Лимонний сік, наприклад, зробить курку ніжнішою і м’якшою, а бальзамічний оцет прикрасить будь-який салат.

Панірувальні сухарі і насіння кунжуту

Відмовлятися нерозумно: ми можемо нескінченно довго розповідати, як готуємо їжу на пару і мріємо про салат з зелених овочів, але душа іноді вимагає чогось смаженого. Якщо бути точніше, то птицю або рибу в паніровці. Де панірування, там і смаження. Панірувальні сухарі самі по собі досить калорійні, а тут ще й олія, яка точно не робить страву дієтичною.

Замініть панірувальні сухарі на насіння кунжуту. Від смаження нікуди не втекти, але страва все одно буде набагато кориснішою і навіть смачнішою. Насіння кунжуту круто поєднуються і з птицею, і з рибою. А ще це джерело вітамінів і корисних речовин. У насінні кунжуту міститься велика кількість антиоксидантів, амінокислот і корисних жирів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів