Співробітники Массачусетського університету в Амхерсті провели дослідження впливу смажених на рослинній олії продуктів на ріст онкологічних пухлин в товстій кишці.
Експерименти на мишах показали, що подібні страви провокують поширення продуктів життєдіяльності бактерій в крові та підсилюють запальні процеси. Якщо людина вже страждає на рак товстої кишки і зловживає такою їжею, то недуга загрожує перерости в більш агресивну форму – пухлина може збільшитися в два рази.
У США багато людей страждають від таких захворювань, і частина з них продовжує їсти фастфуд і смажену їжу, – прокоментував дослідження професор Годун Чжан.
Медики також рекомендували громадянам, схильним до захворювань кишечника, не захоплюватися смаженою їжею. Вони сподіваються, що краще розуміння впливу олії на здоров’я призведе до розробки нових рекомендацій по харчуванню.