Хронічні запальні процеси в організмі дуже небезпечні для здоров’я. Їм можна протистояти за допомогою правильно продуманої дієти.
Овочі. Зелені листові овочі на зразок шпинату і капусти калі містять вітамін К, що бореться із запаленням. Броколі і брюссельська капуста – потужні протизапальні страви. Червоний пігмент в томатах під назвою лікопін – антиоксидант, що зменшує запалення.
Фрукти. Вибирайте фрукти з найбільш яскравими кольорами на кшталт чорниці, полуниці, журавлини, апельсинів, яблук і вишень. Вони містять корисні антиоксиданти антоціаніни. Вміщені в цитрусових вітаміни С і Е теж важливі для боротьби із запаленнями.
Риба. Жирні кислоти Омега-3 прекрасно борються із запальними процесами. Включіть у свій раціон форель, макрель, тунець і сардини.
Насіння і горіхи. Найрізноманітніші горіхи і насіння чудово зменшують запалення. Їх можна використовувати як інгредієнти для салатів або вживати самостійно.
Цільнозернові продукти. Ще один спосіб за допомогою дієти протистояти запальним розладам. Вживайте овес, коричневий рис, хліб з цілісного борошна.
Боби. Цей продукт містить багато клітковини, а також антиоксидантів, які мають протизапальний вплив.
Куркума. Одна з найпотужніших спецій з протизапальною дією.
Імбир. Він уповільнює виробництво в організмі цитокінів – білків, що викликають хронічні запалення.