Дієтолог назвала безпечну кількість чашок чаю на день

Дієтологи визначили безпечну кількість чашок і правила вживання чаю, які допоможуть насолоджуватися цим напоєм без шкоди для здоров’я.

Від нього краще відмовитися при дефіциті заліза, а також ним не можна запивати вітаміни і залізовмісні таблетки, написала в своєму Instagram дієтолог Світлана Фус.

“Безпечне вживання чаю – до трьох чашок в день, якщо при цьому не пити каву”, – підкреслила вона.

Лікар зазначила, що в чаї в сухому вигляді міститься багато калію, магнію, кальцію і вітамінів, але після заварювання окропом вони зникають майже повністю.

Також дієтолог порадила пити чай після їжі, а не між прийомами їжі, оскільки він вважається перекусом.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Чай: польза или вред? 🤔 В состав чая входит кофеин, который связан с танином. Поэтому воздействует на организм слабее, чем кофе. Но за счет теофиллина чай сильнее стимулирует мочеотделение. Танины связывают железо. ☝ Не рекомендуется: ✅ употреблять чай при дефиците железа; ✅запивать им препараты железа и витаминно-минеральные комплексы. ☕ Безопасное употребление чая – до трех чашек в день, если при этом не пить кофе. В сухом чае содержатся полезные вещества: калий, магний, кальций, железо, витамины РР и В2. Но в чашке заваренного кипятка количество витаминов и минералов так мало, что не стоит брать их в расчет. ☕ Чай лучше пить после еды, чем между приемами пищи. Так как это считается перекус. Ведь все, что не вода, считается еда. #чтобыхудетьнадоесть #диетологфус #диетологкиев #диетологонлайн #диетамбой #бездиет

Допис, поширений Диетолог Светлана Фус (@dietolog.fus)

Джерело

Поділись


Новини партнерів