Вживання лляної олії може бути корисним в плані профілактики багатьох порушень. Але в деяких випадках ця олія здатна зашкодити організму.
Лляна олія – це суперпродукт, спектр його корисних властивостей дуже широкий. Вживання лляної олії допомагає заповнити норму споживання необхідних організму жирів, вона є незамінною складовою здорового харчування.
Джерело поліненасичених жирних кислот. Олія з льняного насіння цінується в першу чергу за високий вміст поліненасичених жирних кислот – ліноленової (Омега-3, 60%) і лінолевої (Омега-6, 20%). Ці важливі для здоров’я речовини надходять в організм тільки з їжею, самостійно вони не синтезуються.
Знижує холестерин, захищає від тромбів. Поліненасичені жирні кислоти лляної олії сприяють нормалізації обміну холестерину в організмі, зменшують шкідливий вплив жирових відкладень на стінки судин, перешкоджають появі тромбів.
Має антиоксидантний ефект. Токоферол, що міститься в олії, має антиоксидантний ефект, тобто, підвищує захищеність клітин від розвитку раку. Зокрема, наявні дані говорять про те, що вживання лляної олії діє як профілактика раку грудей і прямої кишки.
Покращує зовнішність. Помічено, що при вживанні олії з насіння льону поліпшується стан шкіри, яка стає більш еластичною і гладкою.
Допомагає худнути. Лляна олія активізує метаболізм, а, крім того, сприяє більш активному виведенню токсинів, жирових відкладень в кишечнику, що і забезпечує в підсумку ефект схуднення.