Варення з малини багате вітамінами, воно допомагає при застуді, знімає головний біль і розріджує кров, і при цьому не має практично ніяких протипоказань. До того ж воно неймовірно смачне.
У багатьох рецептах рекомендують мити ягоди. Ми цього робити не радимо. Малина не любить воду, вона моментально розкисає, стає водянистою, втрачає свій чудовий аромат.
Якщо ж ви помітили жуків або інших непроханих гостей, то можете опустити плоди на кілька хвилин в холодну воду, але тільки за умови, що ягоди міцні або злегка недозрілі.
Головне правило — не переварити продукт, тоді варення не стане бурим, а головне збережуться вітаміни, якими так багата запашна ягода.
Інгредієнти:
- Малина — 1 кг
- Цукор — 1 кг
Спосіб приготування:
- Зібрати і перебрати ягоди малини.
- Засипати цукром і перемолоти блендером.
- Перелити в каструлю, поставити варити на середній вогонь і довести до кипіння. Зняти піну.
- Варити на повільному вогні 5 хвилин.
- Готове гаряче варення розлити по чистим баночкам. Закрити кришками і прибрати остигати.