4 рецепти легких салатів, які можна їсти навіть на ніч

Літо — час салатів. Мало хто захоче їсти важку їжу в спеку, а свіжі овочі нарешті придбали свій справжній смак. Та й дієтологи рекомендують вживати не менше трьох порцій овочів і фруктів на добу. Як же смачніше всього з’їсти ці три порції? Звичайно, у вигляді салатів. Ось 4 найпростіших з них:

Супер легкий салат з кукурудзою

Інгредієнти:

  • 2 яблука;
  • 200 гр консервованої кукурудзи;
  • 1 маленька капуста;
  • лимонний сік;
  • сіль, перець.

Спосіб приготування:

1. Злийте воду з кукурудзи. Почистіть і натріть яблука, дрібно наріжте капусту.

2. Змішайте інгредієнти, перераховані вище, у великій мисці. Додайте лимонний сік, сіль і перець. Ретельно перемішайте до однорідного стану.

Фітнес-салат

Інгредієнти:

  • варена куряча грудка;
  • 2 огірки;
  • 2 помідори;
  • 2 солодких перці;
  • 5 столових ложок консервованої кукурудзи;
  • 2 столових ложки йогурту;
  • сіль, перець, кріп.

Спосіб приготування:

1. Для початку огірки наріжте тонкими смужками і додайте в миску.

2. Запечіть курячу грудку, і наріжте тонкі шматочки м’яса. Зробіть те ж саме з іншими овочами.

3. Змішайте всі інгредієнти, згадані вище, і приправте сіллю, перцем і йогуртом.

Салат з броколі

Інгредієнти:

  • 500 г броколі;
  • 150 г зелених оливок;
  • 1 солодкий перець;
  • 2 столових ложки оцту;
  • 20 мл оливкової олії;
  • сіль.

Спосіб приготування:

1. Броколі розберіть на невеликі шматочки, потім додайте їх у каструлю з киплячою водою. Варіть на маленькому вогні 5 хвилин. Після варіння промийте холодною водою, потім покладіть їх у миску.

3. Додайте перець і оливки. Добре перемішайте, потім додайте масло і оцет. Ретельно перемішайте до однорідного стану.

Салат з цвітної капусти

Інгредієнти:

  • цвітна капуста варена — 2 кг;
  • 300 гр майонезу або сметани;
  • 6 зубчиків часнику;
  • кріп.

Спосіб приготування:

1. Для початку вимийте цвітну капусту і зваріть її. Потім злийте воду, і капусту розділіть на суцвіття.

2. В окремій мисці змішайте майонез (можна замінити сметаною) з подрібненим часником. Додайте дрібно нарізаний кріп і дуже добре перемішайте. Вилийте композицію на цвітну капусту і знову перемішайте.

3. Залиште салат в холодильнику на 2-3 години до подачі на стіл.

За бажанням ви можете прикрасити його зеленню.

Приємного апетиту!

Джерело

Поділись


Новини партнерів