Пальчики оближеш.
Огірочки дозрівають, і з першим урожаєм господині дістають свої книги рецептів, щоб порадувати близьких смачними малосольними зеленцями. Необов’язково відразу закочувати всі огірки з грядки. Частина врожаю з’їдається в сирому вигляді, частина йде на салатики, трохи потрібно залишити і на делікатесні рецепти, як малосольні огірки на мінералці, інформує Ukr.Media.
Такі огірки підійдуть до будь-якого столу, вони виходять хрусткі і дуже смачні.
Інгредієнти:
- Свіжі огірки — 1 кг
- Мінеральна вода газована — 1 л
- Кріп, свіжий часник — за смаком
- Сіль — 2 ст. л.
Спосіб приготування:
Огірочки добре промити і відрізати кінці з двох сторін.
Кріп промити, часник очистити і роздавити ножем.
На дно ємності викласти частину кропу з часником, зверху огірки і присипати все часником і кропом.
В 1 л мінеральної води розчинити сіль, додати рідину в ємність з огірками. За бажанням можна додати трохи цукру і будь-яких приправ по своєму смаку.
Придавити огірки тарілкою або кришкою і відправити в холодне місце на 24 години.
Через добу огірки будуть готові і можна сміливо подавати їх на стіл. Такі огірки відмінно підійдуть до других страв з картоплі, риби, м’яса. Можна подати їх до омлету або додати в салат.